BarronHoning Garnalen met ananas salsa

Voor 4 personen

Ingrediënten voor de taco’s met garnalen

– 12 zachte taco’s
– 450 gram garnalen, schoongemaakt
– 2 limoenen, uitgeperst
– 2 teen knoflook
– 4 eetlepels Barron Acacia Honing
– 1 theelepel rode peper vlokken
– zout en peper
– 100 gram ijsbergsla, fijn gesneden
– zonnebloemolie

Ingrediënten voor de ananas salsa

– 1 ananas, in blokjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 1 bosje koriander
– 1 rode ui, gesnipperd
– 1 jalapeño peper, fijn gesneden
– 1 groene paprika, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels limoensap
– ½ eetlepel Barron Acacia Honing
– zout

60 min
Bereidingswijze

1. Doe de schoongemaakte garnalen in een schaal, breng op smaak met wat zout en peper.
2. Maak een marinade van de uitgeperste limoen, knoflook, 2 eetlepels Barron Acacia Honing, rode peper vlokken en 1 eetlepel zonnebloemolie.
3. Laat de garnalen 45 minuten marineren. In de tussentijd kun je de salsa maken.
4. Meng 2 eetlepels limoensap met ½ eetlepel Barron Acacia Honing en wat zout. Roer goed door.
5. Snijd de ananas, tomaten, rode ui, jalapeño peper en groene paprika in blokjes. Meng met het limoensap-honing mengsel.
6. Hak de koriander grof en en roer door de salsa heen.
7. Verhit een koekenpan op middel vuur en voeg, als de pan goed heet is, de garnalen toe. Zorg dat de garnalen verdeeld zijn over de gehele pan. Bak ongeveer 3 minuten per kant.
8. Draai het vuur hoger en voeg de laatste 2 eetlepels Barron Acacia Honing toe, om te voorkomen dat het aanbrandt moet je zorgen dat je de garnalen goed blijft draaien, dan karameliseren ze mooi aan alle kanten. Dit duurt ongeveer 3 tot 4 minuten.
9. Verdeel wat sla over de tortilla’s/taco’s, doe hierop wat van de salsa en serveer met de garnalen.