Gehaktballetjes: Honing

Voor 3 a 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 zakje taco kruiden
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • ½ bosje koriander
  • 2 eetlepels Barron Honing
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels barbecue saus
  • Zonnebloemolie
25 min
Bereidingswijze
  1. Hak de uien, knoflook en koriander heel fijn. Dit kun je met de hand doen maar een keukenmachine werkt nét iets makkelijker.
  2. Meng het gehakt met de uien, knoflook en koriander. Voeg het zakje taco kruiden door en kneed allemaal goed door.
  3. Rol van het gehakt nu balletjes die ongeveer net zo groot zijn als een pingpongbal
  4. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes op hoog vuur bruin aan alle kanten. Draai het vuur laag en laat zo’n 5 minuten garen.
  5. Meng barbecuesaus, honing en sojasaus, roer tot een dunne saus.
  6. Schenk de saus bij de gehaktballen en zorg dat de balletjes allemaal goed bedekt zijn in de kleverige saus. Laat nu op laag vuur de saus verder inkoken.
    :Serveertip: ik serveer dit soort balletjes graag met een coleslaw met mais en tortilla wraps.

Gemaakt door Joyce : www.nevernotcooking.nl

Meer recepten ontvangen?

Wilt u dit recept of meerdere recepten ontvangen? Meld u dan aan voor onze mailinglijst